Elegantie wandeling paarden


Op Zondag 17 juni was er in Waregem een evenement met paard en koets, een elegantie wandeling noemen ze dat in het jargon.
Wij zijn er de ganse dag bij geweest en over die dag heb ik een verslag gemaakt met tal van foto’s en een DVD reportage.


Zondag 17 juni, een dag waar we niet wisten wat ons te doen, te wachten stond. Voor de eerste maal een uitnodiging gekregen om een elegantie wandeling met paard en koets te fotograferen.
Alles begon op Zondagmorgen rond 08.30 op de hypodroom te Waregem met een lekker ontbijt, ons samen met alle menners aangeboden door de Phaeton menvereniging en stad Waregem.
Na een lekkere kop koffie, wat kennismaking en een gesmaakte koffiekoek konden de menners beginnen aan een goeie 20 km lange wandeling langs mooie wegen en prive domeinen in de streek rond Waregem.
Ik was er als gelegenheidsfotograaf uitgenodigd door mijn nicht die in de organisatie zat om alles op de gevoelige plaat vast te leggen, laat ons zeggen het was een soort wederdienst voor iets wat ze voor ons gedaan hadden……. En aangezien dit mijn eerste ervaring was met dergelijke evenementen was ik toch redelijk goed voorbereid eraan begonnen.

Ik had post gevat op de binnenwegen na de start van de wandeling, eerst deden de menners een rondje rond Waregem stad en domein Baron Casier om dan de vrije natuur in te trekken richting Nokere, ik stond er met mijn camera op een binnenweg`( na het witte kapelletje ) om de eerste mooie plaatjes te schieten tussen het struikgewas…. en of er mooie plaatjes uit kwamen !!

Zo trok het 40 koppig, of meerpaardigkoppig…. gezelschap verder richting eerste tussenstop, de aperitiefstop op domein Hof Het Walem waar iedereen kon genieten van een lekker glaasje wijn, een fris pintje bier met tal van versnaperingen….

Dan trok de tocht verder terug richting Waregem naar het domein Baron Casier, via een mooi prive domein “De kasteeldreef” waar iedereen terug verzamelde om nadien een presentatie te doen op de grote markt van Waregem.
In de kasteeldreef kon ik toch enkele mooie plaatjes maken


Dan reed iedereen richting Waregem om de presentatie op de markt te verzorgen, alle koetsen kwamen er in vol ornaat op de markt aangereden en de aanwezige toeschouwers konden via een formulier hun favoriete gespan aanduiden.
En wie kwam er voor de toeschouwers als eerste uit de bus ?? Grote verassing……nee dus, het span met de “kleine paardjes” van Carine Hof te Ruitegem kreeg van het publiek de eerste plaats toegewezen. Niet verwonderlijk met die schattige kleine paardjes.

Na de presentatie op de markt trok iedereen terug richting hypodroom om na te genieten van deze mooie dag.
Als mooie afsluiter kregen we nog een gezellig onderonsje met een lekker avondmaal.
Voor mij als fotoliefhebber was dit een eerste ervaring met de menners familie en dit is zeker voor herhaling vatbaar !!
Het eerste weekend van oktober is er de paarden zegening in Sint Eloois Winkel, ik ben alvast van de partij om foto’s en een reportage te maken !!

Onderstaand een gans fotoalbum over de elegantie wandeling in Waregem
Klik op een foto om groot formaat te bekijken.

Share

Comments are closed.