Hoe begon alles

Wat vooraf ging:

Al jaren ben ik gepassioneerd door fotografie, nog van in het analoge tijdperk was ik er al mee bezig.

Indertijd was dat met een Chinon camera met de “good old” filmrolletjes. Door die filmrolletjes was het fotograferen wel beperkt, en werd er op het knopje gedrukt als je heel zeker was van een deftige foto, want iedere druk op de knop koste centen.

Chinon analoge camera

Dan bij het ontstaan van het digitale tijdperk was de keuze vlug gemaakt, ik kocht mij een Canon Powershot. een kleine digitale fotocamera met een draaibaar schermpje. Duizenden foto’s zijn er met die camera gemaakt…….de ene al beter dan de andere.

Canon Powershot A95

Op één van onze reizen zag ik iemand die een Canon EOS DSLR bij had, ik was gefascineerd door deze camera en mijn besluit stond vast, ik wilde dit ook ! Dat was pas foto’s nemen, met verwisselbare lenzen !

Canon EOS 300D

Dan was het hek van de dam, ik kocht mij een Canon EOS 300 met een kitlens.

Ik kon mijn geluk niet op, maar zoals velen die nu een “instapmodel” camera hebben stootte ik al vlug op de beperkingen qua instellen van die camera. Ik wilde beter ! En na een jaar ofzo heb ik dan de overstap gemaakt naar iets anders namelijk de Canon EOS 40D. Ik heb mij deze camera aangeschaft met een kitlens weliswaar. Maar met deze cam had ik al wat meer instelmogelijkheden en kon ik mij verder uitleven in mijn hobby.

Mijn eerste deftige lens dat ik aangeschaft heb om op de 40D te monteren was een Canon 300 mm, een hele goede lens met een vast brandpunt. Mooi scherp en ideaal om mijn eerste vogeltjes te fotograferen.

300mm f4 L IS USM

Dan nemen we een sprong naar heden …..  2017

Ondertussen ben ik al tientallen jaren met fotografie bezig, veel kunnen leren van vrienden en kennissen, veel kunnen leren door veel te lezen er er mee bezig te zijn, ik leer nog elke dag bij… Mijn materiaal is geupdated naar 2017 normen en ik amuseer mij met mijn fotografie, probeer anderen te helpen en laat mensen genieten van mijn foto’s.

Meer moet dat niet zijn toch ?

Op de pagina Mijn materiaal kan je zien met wat ik nu werk .

 

 

 

 

Share


Comments are closed.