Bezoek bij Brussels Airlines


Vandaag 22.04.2017 heb ik een bezoek gebracht aan de werkplaatsen van Brussels Airlines. Het was een zeer interessante ervaring………..

Op 22 april was er de luchtvaartdag, ik heb mij ingeschreven voor een bezoek en rondleiding bij Brussels Airlines. Je moest rap zijn want alles was in een mum van tijd volboekt. Ik had geluk want ik was erbij !

Zaterdagmorgen rond 08.30 zijn we vertrokken richting Brussels Airport, onderweg nog gestopt aan “De Makro” in Eke voor een ontbijtje en dan door gereden naar Brussel. Toen we Groot Bijgaarden voorbij reden zagen we de ellenlange file aan de overkant, voor zowat 10 km stond het verkeer stil door werken daar die gans het weekend zouden duren ! Dus dachten we al meteen aan onze terugreis, die zouden we over Antwerpen doen.

We zijn vlot kunnen doorrijden tot aan de voorziene parkings, alles was mooi en zeer goed bewegwijzerd. Nu hadden we wel geen geluk, net voor ons was de dichtbije parking afgesloten wegens vol, dus moesten we doorrijden naar de volgende. En die was toch een eind verder. Dus de wagen daar geparkeerd en dan een wandeling begonnen van een 3 a 4 km naar de luchthaven Bru Cargo. Na 10 Security checks konden we aan onze rondleiding beginnen bij Brussels Airlines, alles was tot in de puntjes geregeld !  We reden met een bus tot aan de hangar waar ze vliegtuigen hun onderhoud deden en  repareerden, nog eens alles checken met een scanner en toestanden en we mochten binnen, eindelijk!

Haden wij geluk…er was net een Airbus A 330-200 binnen gebracht die een motor probleem had. Dus die moest nagezien worden. De mekaniekers vlogen erop om het probleem zo vlug mogelijk te achterhalen. Bleek dat er na nazicht met een camera in de motor iets belangrijks gebroken was en moest die motor vervangen worden. Dit moest binnen de 24 uur gebeuren want het vliegtuig moest terug vertrekken richting Afrika.

Dan hebben we de kans gekregen om in de cockpit met de piloten te gaan praten en om wat foto’s te nemen in het vliegtuig.

Na ons bezoek zijn we nog op de luchthaven kunnen kijken naar een C130 en andere dingen zoals sneeuwruimers enz…

Zoals eerder in dit verslagje gemeld zijn we via Antwerpen terug naar huis gereden, wat vlot verliep.

Onderstaand een mooi fotoalbum van ons bezoek aan Brussels Airlines. Klik op een kleine foto om het in groot formaat te bekijken.

Share

Comments are closed.