Wereldkampioenschap Rallycross

Tijdens het weekend van 13 – 14 mei was in in het Belgische Mettet het WK rallycross, de Canon was natuurlijk mijn reisgezel en heb tijdens dit weekend een 2000 tal foto’s genomen. Ik heb van deze foto’s een selectie gemaakt…………

25.000 a 30.000 man was er op het WK rallycross aanwezig.
Voor de leken en niet kenners, rallycross is een tak van de autosport die op een gesloten circuit wordt verreden, deels asfalt, deels onverhard. De auto’s waarmee die mannen rijden zijn echte racemonsters die van stilstaande start in 2 sec naar 100Km per uur gaan….rapper dan een F1 auto !!
Er doen heel wat bekende vedetten uit de autosportwereld mee aan dit WK zoals Sebastian Loeb, Ken Block, Petter Solberg, Matthias Ekström enz…

Ken Block
Sebastian Loeb ( 9x WK rally )
Petter Solberg (1x WK rally en 2x WK Rallycross)
Mathias Ekström (DTM champ en 1x WK Rallycross)

Ook enkele Belgen stonden er aan de start, met in de Supercarklasse Michaël De Keersmaecker en François Duval, in de Super 1600 Davy Van Den Branden, in de Touringcars Steve Volders en Danny De Beukelaer als bekendste deelnemers.

Michaël De Keersmaecker alias “MDK” met zijn Supercar Ford Fiësta
François Duval
Davy Van Den Branden in de Super 1600 klasse met zijn DS3

Gans het weekend hebben we mooie en spannende wedstrijden gezien, met de nodige koprollen erbij. En soms heb je als fotograaf het geluk aan je zijde dat je zo een koprol in een reeks kunt vastleggen, zoals hieronder in de ingevoegde slide show. Een koprol van Super 1600 deelnemer Baumanis in 19 beelden.

Verder was er gans het weekend actie animatie op en rond het circuit. Op Zondag tijdens de pauze was er een act van een Jetpiloot, nee geen vliegtuig maar een waterjet act wat ook wel de moeite waard was om te zien.

Maar de hoofdbrok van gans het weekend was toch wel het WK rallycross, we hebben genoten van de rijkunsten van deze wereldtoppers in een auto. Uit mijn ong 2000 foto’s van het weekend heb ik een selectie gemaakt van een 135 foto’s en deze hieronder in miniaturen geplaatst. Klik op een kleine foto om deze in groot formaat te bekijken, of klik op de eerste foto en ga dan in de slideshow verder door in de rechterkant van de foto te klikken of onderaan op de pijltjes.

Share

Comments are closed.